Tomt bygg ble informasjonssenter

SAJAS prosjektavdeling tok nylig hastejobben med å pusse opp en tom, vernet murbygning ved Husebyplatået, et stort transformasjonsprosjekt ved Statnetts tidligere hovedkontor på Montebello i Oslo.
13.10.2022

Det store industriområdet planlegges utviklet med leiligheter, servicetilbud og grønne lunger.

Den lille, men særegne murbygningen på området skulle blant annet brukes av utviklerne som informasjons- og visningssenter – og trengte et raskt men skikkelig ansiktsløft uten å miste sitt spennende særpreg.

- Vi tok jobben, og våre håndverkere sto i noen hektiske sommeruker blant annet for inn- og utvendig oppussing og bygging av scene. Vi synes resultatet ble veldig bra, og at dette er et godt eksempel på prosjekter vi kan løse selv om vi ikke har driften på eiendommen,
sier Svein Morten Kvernes i SAJAs prosjektavdeling.

Les også: "Visuelt løft og mer helhet med ny skilting"

Prosjektavdelingen har hatt en stadig økende oppdragsmengde og koordinerer eller utfører nå ca 300 ulike serviceoppdrag og prosjekter i året. Jobbene omfatter blant annet små og mellomstore ombygginger og leietakertilpasninger – og inn- og utvendige reparasjoner. I tillegg til gode rutiner og smarte digitale verktøy, er det ifølge Kvernes greit med håndverkskompetanse internt.

Les også: Egen prosjektavdeling - en "triple win"

- Det er i mange sammenhenger en stor fordel at vi har egne ansatte med bakgrunn som faglærte håndverkere,
sier Kvernes, som selv er utdannet murmester og takstmann og har over 20 års erfaring i byggebransjen.
- At vi blant annet har folk med tømrer-, murer- og malerbakgrunn internt gjør det ofte enklere å planlegge, koordinere og utføre jobbene mer effektivt.
Del på sosiale medier

Flere saker