Drifter og forvalter Arkitektenes hus

SAJA har fått oppdraget med drift og forvaltning av Arkitektenes Hus i Homansbyen, som er et av satsingsområdene i Oslo-området.
24.02.2022

Drifts- og forvaltningsavtalen er inngått mellom SAJA og Arkitektenes Hus Eiendom, og gjelder eiendommen Josefines gate 32/34, også kalt Arkitektenes hus.

SAJA skal stå for økonomisk, administrativ og teknisk forvaltning, utleie, regnskapsførsel, vaktmestertjenester, brannvernledelse, internkontroll og løpende småreparasjoner.

Arkitektenes hus består av to bygninger i nyrenessansestil oppført i 1877 og 1941. De er på totalt ca 2100 kvm som foruten kontorlokaler for flere arkitekt- og designorganisasjoner rommer lokaler som leies ut til møter, kurs seminarer og sosiale arrangementer. Oppdraget startet i desember 2021.

– Vi takker for tilliten og er glade for å skulle ta hånd om denne flotte eiendommen,
sier daglig leder Lars Olav Jahre i SAJA.
– Oppdraget er strategisk perfekt for oss - både fordi det omfatter alle våre tjenesteområder og fordi eiendommen ligger i et av områdene der vi har flere oppdrag og satser målrettet.

Les også: Visuelt løft med ny skilting på Brynseng

SAJA har for tiden 18 eiendommer på tilsammen over 100 000 kvm under drift og forvaltning, blant annet i Homansbyen og på Ryen og Brynseng i Oslo – og på Høyda i Moss.

I perioden 2015-2019 sto selskapet dessuten som eier og prosjektleder for omfattende restaurering av naboeiendommen, Josefines gate 30, i en byggherrestyrt delentreprise. I samarbeid med Byantikvaren ble den fredede bygningen fra 1916 forvandlet til et moderne leilighetshotell med historisk og arkitektonisk særpreg.

Om SAJA

SAJA bistår eiendomsbesittere med aktiv, verdiøkende forvaltning og drift av næringseiendom i Stor-Oslo. Selskapet har for tiden 18 eiendommer på til sammen over 100 000 kvm under drift/forvaltning. SAJA har lang erfaring som eier og forvalter, og egne ansatte med solid kompetanse på alle kjerneområder. Sammen med kompletterende konsepter og tjenester gjør dette selskapet godt rustet til å utnytte potensialet i hver eiendom til beste for gårdeier, leietaker og omgivelsene.

Del på sosiale medier

Flere saker