Åpent hus i totalrestaurerte Josefines gate 30

21. - 22. september 2019 var det åpent hus i Josefines gate 30 i Homansbyen, den fredede eiendommen som ble totalrestaurert med SAJA som prosjektleder i en byggherrestyrt delentreprise.
23.09.2019

Josefines gate 30 i Homansbyen ble kjøpt av SAJA i 2015, i samarbeid med Mellem Nes Invest AS. 4B ARKITEKTER var arkitekt for restaureringen av praktbygningen fra 1916. Bygningens eksteriør og interiør er fredet, så alle tiltak og endringer i bygningen ble utført i nært samarbeid med Byantikvaren.

Bygningen er organisert rundt den flotte vestibylen med overlys, med korridor og rom ut mot fasaden. Det er innpasset nye baderom og kjøkken i eksisterende romstruktur, og lagt inn nye tekniske anlegg som ventilasjon, sprinkling og elektrisitet. Vi har gjenåpnet det originale glasstaket i vestibylen med nytt beskyttende glasstak over som opprinnelig. De opprinnelige takvinduene er også gjenåpnet, og det er montert nye dører som supplement til originale dører. Fasadene er rehabilitert med ny puss, nye balkongdekker og forhøyet rekkverk.

4B ARKITEKTER bisto SAJA som byggherre med prosjektering og rådgivning i både planleggings- og utførelsesfasen.

Prosjektet vant Frogner historielags rehabiliteringspris 2019.

Bilde
Del på sosiale medier

Flere saker