Josefines gate 30

 

Vi har gleden av å tilby den gamle kvinneklinikken i Oslo for utleie. Klinikken ble bygget i 1916 og er et historisk bevaringsverdig bygg med flotte klassiske detaljer. Eiendommen er nå under utvikling av nye eiere og totalrenoveres i samarbeid med Byantikvaren. Store deler av eiendommen skal fremstå i fordums prakt, samtidig som det legges vekt på energieffektivitet og arealutnyttelse. Byggets uttrykk og funksjon skal løftes, slik at brukere skal oppleve historiens sus, samtidig som vår tids krav til funksjon og komfort skal ivaretas. Bygget vil passe til flere typer aktører, fra kontorbrukere til privat klinikker, avhengig av tilpasningene som gjøres under renoveringen.

I Josefines gate 30 får leietakerne lokaler i en eiendom med særegenhet få andre bygg kan tilby!

Historie

I Homannsbyen lå Oslo Kommunale Kvinneklinikk. Mange osloborgere har kommet til verden her. Klinikken i Josefines gate 30 ble bygget som privatklinikk, drevet av Dr. Einar Lindboe. Klinikken het Lindboes klinikk og arkitekten var den renommerte arkitekten Victor Nordan.

Bygget er fredet som et særpreget og tidstypisk eksempel på en privatklinikk fra 1910-tallet. Sannsynligvis er bygningen en av de bedre bevarte av sitt slag i landet.

Beliggenhet

Josefines gate 30 har en meget attraktiv og sentral beliggenhet i Homannsbyen, få meter fra krysset Bogstadveien/Josefines gate. Eiendommen har umiddelbar nærhet til alt av service- og handelstilbud i populære
Hegdehaugsveien og Bogstadveien med blant annet butikker, forretninger, kafèer, restauranter, hoteller, treningssentre med mer. I tillegg til handel bærer området preg av å være et attraktivt sted for ambassader og andre med hovedkontor eller lignende i attraktive kontorvillaer.

Det er svært gode forbindelser med buss- og trikkestopp få meter fra eiendommen. Det er ca. 10 minutters gange gjennom Slottsparken til Nasjonalteatret, et knutepunkt for offentlig kommunikasjon med både buss, trikk, t- bane, flytog og lokaltog.

Standard/tekniske opplysninger

  • Nytt ventilasjonsanlegg
  • Sentralvarme
  • Heis
  • Te-kjøkken/kantine
  • Fiber
  • Adgangskontroll

Lokalene/innhold

Eiendommen har tre hovedetasjer i tillegg til innredet loft og kjeller med garderober og mulighet for felles kantine.

Inngangspartiet er herskapelig og leder inn i en lekker, historisk foajè (se historisk bilde under bildegalleriet).

Bygget kretser rundt et atrium og kombinert med store vinduer i alle rom, gir dette gode lysforhold i alle etasjer.

Den historiske romstrukturen vil i stor grad bevares, og hver etasje har en god kombinasjon av åpne landskap og cellekontorer. Dersom det er ønskelig med en mer åpen løsning kan dette tilbys for deler av etasjene. Korridorene er brede og kan utnyttes på mange spennende måter – hvilket gjør bygget svært effektivt!

Eiendommen passer godt for aktører som ønsker et nytt hovedkontor med både kantine og/eller møteromssenter, eller for mindre aktører som ønsker å leie en – to etasjer. Lokalene tilpasses etter behov og kan skreddersys for de aller fleste.

Logg inn leietaker

Fakta om eiendom

Type lokale: Kontor, Hotell/Overnatting, Undervisning/Arrangement, Prosjekt, Andre
Areal: 400 m² – 2600 m²
Renovert: 2016
Ant. p-plasser: 15

Josefines gate 30 på